PROMO
PROMO
PROMO
PROMO
PROMO

Toate cele trei cărți ale îndrăgitului autor italianTiziano Terzani, traduse în premieră în limba română, la preț special. Titluri incluse în pachet: Noapte bună, domnule Lenin Sfârșitul mi-e început Încă o tură de carusel


109lei 183lei(-40.44%)

Aflați mai multe


Cunoscutul jurnalist italian Tiziano Terzani a fost, timp de treizeci de ani, corespondent de presă ”Der Spiegel” şi colaborator al ziarelor ”La Repubblica” şi ”Corriere della Sera”. A locuit mai bine de douăzeci de ani în Asia – continentul căruia i-a surprins, în scrierile sale, istoria zbuciumată și contradicțiile.

Cărțile sale au fost traduse în treisprezece limbi și sunt considerate exemple clasice de jurnalism literar de cea mai bună calitate, de către critici și public deopotrivă.

Talentul său de povestitor - dublat de o fină erudiție - este vizibil în frazele evocatoare din Noapte bună, domnule Lenin, un amplu reportaj despre ce se petrecea în republicile U.R.S.S., în perioada loviturii de stat din august 1991Sau în felul – pasionant și detașat deopotrivă – prin care Tiziano Terzani descrie geografia propriei boli (cancerul, un diagnostic - sentință primit în a doua jumătate a vieții), și lunga lui călătorie în căutarea unui leac, din New York în India, Thailanda, Hong Kong, Filipine, Himalaya, în jurnalul Încă o tură de carusel.


Ori în emoționanta discuție cu fiul său - când află că nu mai are mult de trăit și decide să dăruiască din înțelepciunea sa tuturor care deschid Sfârșitul mi-e început. Un tată îi povestește fiului marea călătorie a vieții.


„ … ce-ar fi dacă eu și cu tine ne-am așeza o oră în fiecare zi și tu m-ai întreba despre lucrurile despre care ai vrut să mă întrebi întotdeauna și eu aș vorbi fără reținere despre tot ce-mi stă la inimă, de la istoria familiei mele la cea a marii călătorii a vieții? Un dialog între tată și fiu, atât de diferiți și atât de la fel, o carte testament pe care tu va trebui să o înjghebi. Grăbește-te, căci nu cred să mai am mult timp. Aranjează-ți programele și eu încerc să mai supraviețuiesc o vreme pentru acest proiect minunat, dacă ești de acord.

Te îmbrățișez, tata "