Noutăți


Cele mai noi apariții

Sfârșitul mi-e început - Tiziano Terzani

Un tată îi povestește fiului marea călătorie a vieții " … ce-ar fi dacă eu și cu tine ne-am așeza o oră în fiecare zi și tu m-ai întreba despre lucrurile despre care ai vrut să mă întrebi întotdeauna și eu aș vorbi fără reținere despre tot ce-mi stă la inimă, de la istoria familiei mele la cea a marii călătorii a vieții? Un dialog între tată și fiu, atât de diferiți și atât de la fel, o carte testament pe care tu va trebui să o înjghebi. Grăbește-te, căci nu cred să mai am mult timp. Aranjează-ți programele și eu încerc să mai supraviețuiesc o vreme pentru acest proiect minunat, dacă ești de acord. Te îmbrățișez, tata "

lei45

2052. O prognoză globală - Jørgen Randers

2052 este o analiză a scenariilor. Ca și în cazul „surorii“ sale mai în vârstă, Limitele creșterii, ea încearcă să analizeze cum posibile decizii și acțiuni ale omenirii vor afecta viețile noastre în viitor. Departe de a se vrea o profeție, 2052 se apropie mai mult de un calcul matematic a cărui miză este de a afla dacă omenirea va reuși, în cele din urmă, să se încadreze în limitele fizice ale planetei pe care locuiește. Un grup de oameni de știință a emis această „estimare avizată“ despre cele mai probabile scenarii ale viitorului umanității, iar noi am face bine să o luăm în considerare.

lei49

Discurs viu - Epictet

Pentru Epictet, filozof-moralist, practica a fost întotdeauna mai importantă decât teoria, iar cuvântul rostit și exemplul personal mult mai convingătoare decât cuvântul scris. În stoicism, filozofia era compusă din trei domenii de studiu: Fizica, Logica și Etica. Dar logica nu poate să diferențieze adevărul de minciună, iar asta înseamnă că, în absența unei educații morale, logica este inutilă pentru societate. ”Materia artei de a trăi este viața fiecăruia.” Epictet

lei49

In prag de colaps - Michael C. Ruppert

„În ziua de azi fiecare calorie de produs alimentar consumată în țările dezvoltate este produsă în medie cu 10 calorii de energie din hidrocarburi. Și asta înainte să luăm în calcul energia de care este nevoie pentru gătit!“

lei39

Valoare de nimic - Raj Patel

COSTUL REAL AL UNUI HAMBURGER? 200 DOLARI! „Acesta este marele talent al lui Raj Patel: face chiar și ideile cele mai radicale să pară nu doar rezonabile, ci și evidente. O carte strălucitoare!“ NAOMI KLEIN

lei35

Planeta Intoxicată - Giancarlo Sturloni

Pentru a ne supraviețui nouă înșine va trebui să alegem între bursă și planetă, schimbând în profunzime raportul nostru cu mediul. Poate nu suntem încă pe ducă. Totuși, a sosit momentul să privim dedesubt. Bip, bip.

lei29

Stăpânii hranei - Stefano Liberti

Concentratul de roșii care călătorește din China în Europa pentru ca apoi să ajungă să fie procesat în Africa și să îi deposedeze pe fermierii locali, soia, care colonizează întinderi întregi din Mato Grosso amenințând pădurea amazoniană, ca să hrănească batalioane de porci industriali în China, tonul pescuit în Pacific și vândut pe un dolar sau un euro conserva în Occident sunt doar câteva exemple ale unui sistem alimentar din ce în ce mai puțin atent la echilibrele sociale și de mediu.

lei39

Povestea lucrurilor - Annie Leonard

Folosim prea multe lucruri și prea multe dintre ele sunt toxice. Și nu asta a fost ideea progresului! Încă mai putem schimba societatea pentru a face lucrurile mai bine, nu mai multe.

lei49