Această cercetare prezintă un raport complet care urmărește prin toată lumea lanțul de aprovizionare cu patru produse alimentare - carnea de porc, soia, tonul la conservă și bulionul. Cum și de unde ajung ele la tine în farfurie. Ai nevoie să fii informat ca să fii sănătos și să iei deciziile sănătoase și etice pentru familia ta.  Cartea Stăpânii Hranei încearcă să reconstituie procesul care a făcut din hrană o marfă plasată pe piețele internaționale de firme care îi controlează producția, procesarea și comercializarea. Mare parte din sectorul alimentar este de-acum monopolul câtorva grupuri mari, care îi gestionează mecanismele și modalitatea de producție, impunând propriile strategii industriale și definind în ultimă instanță gustul a ceea ce mâncăm. 


39lei 

Aflați mai multe


Traducere: Marina Elena Loghin

Coordonator: Anastasia Staicu

An apariție: 2017

Nr. pagini: 323

ISBN 978-606-88471-9-1


Obiectivul cărții de față este de a imortaliza această tendință, ținând cont de fenomenul globalizării care se derulează sub ochii noștri. Însă și de a lansa un avertisment. Pentru că actualul sistem alimentar globalizat nu este sustenabil. Resursele disponibile pe planetă nu sunt suficiente. Astfel, sunt necesare mai multe condiții: schimbarea obiceiurilor, modificarea deprinderilor alimentare și o meditație responsabilă privind absurditatea filierelor lungi de zeci de mii de kilometri și hrana vândută la costuri infime.


e-Book disponibil 

Colecție
NOI
Domeniu
Ecologie