Povestea Editurii Seneca. De la o colectie de stoicism la prima editura verde din Romania


Fără țintă viața e o rătăcire.Editura Seneca i-a ales pe filosofii stoici pentru că răspund la întrebări pe care ni le punem cu toții și vin cu Planul de acțiuni cu termeni și cu responsabilități.

Editura Seneca i-a ales pe filosofii stoici pentru că răspund la întrebări pe care ni le punem cu toții și vin cu Planul de acțiuni cu termeni și cu responsabilități.

Lucrăm la propria persoană pentru că Omul este singurul responsabil pentru Universul și Timpul său.
Am decis să petrecem timpul nostru făcând cărți care te ajută să te simți bine exact acolo unde ești acum.
Pentru că dorim să ne adresăm inclusiv și în special tinerilor, cărțile lansate beneficiază de o grafică realizată special de elevi de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Ei s-au inspirat din textele lui Seneca și le-au însuflețit prin imagini care să le reprezinte, dar care le reflectă în același timp și propria lor personalitate.  

Editura a ieșit finalistă a Concursului național ”Cele mai frumoase cărți din România”, pentru abordarea editorială.În afară de cărți, am realizat o colecție de audiobookuri în lectura lui Victor Rebengiuc.Editura Seneca este prima editură verde din România.

Folosim exclusiv hârtie reciclată și avem un ”layout verde” – am calculat dimensiunile cărților și paginarea astfel încât să reducem cât mai mult posibil pierderile de material. Surplusul de hârtie este transformat în semne de carte, cărți poștale sau carnețele.

Am ales o tipografie acreditată FSC și IMPRIM VERT – adică folosim doar cerneală și adezivi pe bază de apă, nepoluanți, pentru producția cărților.

Resurse economisite până în luna August, 2020


Editura Seneca publică filosofie practică și ecologie.

Pentru binele Tău și pentru binele Naturii.
Pentru viața armonioasă și cu folos.