Ne pare rău, înregistrarea s-a încheiat.

Greta Thunberg în română. Lansare\Vernisaj


  • Data:14/11/2019 07:00 PM
  • Locaţie seneca anticafe (Hartă)

Descriere

Editura Seneca, prima editură verde din România, lansează joi, 14 noiembrie, cartea „Nimeni nu e prea mic să facă diferența”, o selecție a celor mai importante discursuri susținute de Greta Thunberg în ultimii doi ani. Tânăra inițiatoare a grevelor școlare pentru climă de 16 ani din Suedia a devenit vocea unei generații care cere politicienilor să nu mai ignore criza climatică și să ia măsuri. Editura Seneca aduce în România cartea ei care a fost deja tradusă în mai multe țări din lume și lucrează la editarea cărții „Scene din inimă”, a cărei autoare este Malena Ernman, mama Gretei.

Greta Thunberg ne-a făcut pe toți atenți când s-a așezat cu o pancartă pe treptele Parlamentului din Suedia într-o vineri, acum mai mult de 60 de săptămâni. Ea a anunțat că refuză să meargă la școală să studieze date științifice care, în realitate, sunt ignorate de politicieni. A declarat grevă școlară pentru climă și milioane de tineri au urmat-o. De atunci, grevele de vineri s-au transformat în Fridays for Future, proteste masive pentru climă, iar Greta a fost numită unul dintre cei mai influenți 100 de oameni ai timpurilor noastre de către Time și a fost nominalizată la Nobel.

Cartea „Nimeni nu e prea mic să facă diferența” a fost tradusă în limba română de Felicia Ienculescu-Popovici, fondatoarea Greenitiative, și este prefațată de Roxana Bojariu, climatolog, membră a Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice care elaborează rapoartele anuale privind starea climei.

„Nimeni nu e prea mic să facă diferența” este însoțită de cărți poștale desenate de artistul Dan Perjovschi. Cartea va fi lansată în prezența artistului și a tinerilor români protestatari pentru climă care participă la acțiunile Fridays for Future România și Climate Strike România.