Binele făcut din inimă, fără aşteptarea unui comision, este cea mai bună investiţie a noastră. O binefacere este o împlinire a legii conservării energiei. Sau circuitul Binelui în Natură. Lucrarea ”Despre binefaceri” este o horă a celor trei Graţii, în care binele si recunostinţa „trec din mână în mână şi se întorc la cel ce le-a dat“. “Lucrurile pe care le tinem în mână sunt trecătoare, ni le pot smulge si soarta, si nedreptatea; binefacerea însă dăinuie chiar după ce s-a pierdut obiectul care a purtat-o“.


36lei 

Aflați mai multe







conține dialogul ”De Beneficiis”

traducere din limba latină: Ioana Costa

ilustrații: Livia Fălcaru

disponibil în trei formate



"Binele cel mai de preţ se află în interiorul nostru, nu afară. Seneca spune, inspirat de Platon, că divinul există în toţi oamenii şi-i invită să se retragă în sine, să mediteze de- acolo asupra propriei condiţii şi să-şi găsească fericirea, să mulţumească naturii, adică divinităţii pentru statutul privilegiat cu care i-a înzestrat în faţa altor vieţuitoare. Să fie mereu recunoscători pentru lucrurile pe care le-au primit şi le primesc încontinuu şi fie pregătiţi oricând să le returneze - chiar şi viaţa."
Ionut Dulamita, Scena 9



Omul care primeşte un dar pentru că l-a cerut nu îl primeşte gratis, după cum au înţeles strămoşii noştri, acei bărbaţi de o desăvârşită seriozitate, că nimic nu costă mai mult decât ce a fost obţinut prin rugăminţi. Dacă oamenii ar trebui să-şi adreseze pe faţă rugăciunile faţă de zei, ar face-o cu mai multă zgârcenie; chiar şi faţă de zei, cărora le adresăm rugăciuni în deplină cinstire, am prefera să ne rugăm în tăcere şi în adâncul inimii noastre.
























format 1
epub
format 2
mobi
format 3
pdf
Colecție
În Doi
Domeniu
Filozofie