Inelul cu cap de cal. Istoria romilor povestita copiilor Autoare: Ioanida Costache & Petra Gelbart | Ilustratoare: Anca Smărăndache ”Totul se schimbă în viața Renatei și a lui Ștefan atunci când, printre lucrurile mamei, găsesc un inel cu cap de cal în relief, înconjurat de safire delicate. Urmează o aventură în care cei doi frați descoperă o istorie puțin știută: istoria romilor, de la origini până la cei 500 de ani de sclavie pe teritoriul României, și de la Holocaust, trecând prin perioada comunistă, până în prezent. O poveste despre istorii personale și colective, în care ficțiunea se împletește cu documente istorice autentice. O poveste despre doi copii care își văd visul împlinit: află mai multe despre cine sunt romii și o spun mai departe.” Ioanida Costache este violonistă, realizatoare de film și cercetătoare romă. S-a născut în Milwaukie, Oregon, unde părinții ei s-au stabilit după ce au imigrat din România. În prezent locuiește în București, unde își continuă activitatea de cercetătoare. Cu un doctorat în etnomuzicologie la Universitatea Stanford, ea explorează în activitatea sa teme precum identitate, memorie, moștenire și istorie culturală a romilor. Petra Gelbart este profesoară, cercetătoare și muziciană romă. A descoperit muzica și limba romani în familia ei, în timp ce creștea în fosta Cehoslovacie. Petra și-a obținut doctoratul în etnomuzicologie la Universitatea Harvard. Își desfășoară activitatea în New York, dar lucrează și cu familii adoptive care cresc copii romi în Cehia. Anca Smărăndache e pasionată de pictură și desen, ilustrațiile sale înfățișând adeseori universuri fantastice. A absolvit secția Artă Murală a Universității Naționale de Arte din București și un masterat în Arte Vizuale. A ilustrat cărți de Oscar Wilde, Mark Twain, Charles Dickens, Ioana Nicolaie, Iulia Iordan, Florin Bică etc.


59lei 

Aflați mai multe


"Inelul cu cap de cal", scrisă de Ioanida Costache & Petra Gelbart, cu ilustrații de Anca Smărăndache, este prima carte ilustrată despre istoria romilor pentru copii, apărută în România.

Cartea este o călătorie prin istoria subiectivă și obiectivă a romilor, începând cu secolul al XII-lea până în prezent. Veți descoperi, în oglindă, istoria trăită și văzută prin ochii copiilor și istoria oficială.
Vă invităm să explorați cartea prin câteva ilustrații realizate de Anca Smărăndache.


Un proiect al Asociației Cu Alte Cuvinte în colaborare cu Editura Seneca.
Colecție
Fără colecție
Domeniu
Istorie, Carte pentru copii
Autor(i)
Ioanida Costache, Petra Gelbart
Teme
minorități, istorie colectivă
Limba originală
Engleză
Ilustrator
Anca Smărăndache
Traducător
Gabriela Nenciu
Tip copertă
Cartonat
Dimensiuni (cm)
32 x 22 x 1.5
Nr pagini
108
Anul apariției
2021
ISBN
9786069680605