Bine ai venit! Înainte să începem călătoria, avem un mesaj pentru tine... Dragă cititorule, te afli în fața unui manual (unul altfel), care te va iniția în gândirea și educația pentru sustenabilitate. L-am creat ca pe o călătorie la capătul căreia vei înțelege puțin mai bine lumea de azi, pentru a crea lumea mai bună de mâine. Te va conecta la subiecte ce definesc și amenință traiul nostru așa cum îl știm: schimbările climatice, risipa alimentară, comportamente de consum sau managementul deșeurilor. În fața marilor schimbări ce deja se întâmplă pe Glob, cea mai bună strategie e cea a dezvoltării durabile, înțeleasă de toată lumea și transpusă în viața de zi cu zi. Sperăm să fie acest demers al nostru printre primele cărămizi la fundația unei Românii reziliente și sustenabile. Sustenabilă pe bune, nu doar pe foaie. Și pentru că sustenabilitatea se bazează pe buna cunoaștere și înțelegere a tuturor resurselor noastre, i-am zis acestui curs ”Respect pentru Resurse - RPR”. Acesta credem noi că e secretul orientării spre un trai sustenabil pentru fiecare individ, dar și la nivel planetar - respectul, protecția și grija acordată resurselor pe care le avem. Ne dorim să  fim printre cei care pornesc o revoluție - una profundă, care implică conștientizare, acțiuni înțelepte, compasiune pentru toate ființele vii. Și să facem asta de pe băncile școlii. Compania Food Waste Combat și organizația Clujul Sustenabil   


46lei 

Aflați mai multe


În cele câteva lecții cuprinse aici, am abordat subiecte grele într-o manieră interactivă și critică, am combinat joaca, gândirea sistemică și învățarea experiențială. Am început prin a ne aminti tuturor despre bogățiile și elementele naturale, navigând apoi prin probleme ce țin de protecția și sustenabilitatea mediului. Pe tot parcursul lecțiilor, te vei simți ca un explorator, iar periodic vei avea ocazia unui răgaz prin cele 6 evaluări. Conținutul urmărește structura unui an școlar cu 34 de săptămâni, fiind destinat mai ales elevilor din clasele 5-12, pentru anul școlar 2021-2022.


La finalul manualului, vei fi echipat pentru a contribui chiar tu la o lume mai bună. Vei înțelege mai bine legăturile dintre mediu, economie și societate, iar activitățile recomandate te vor ajuta în dezvoltarea unor diverse competențe: gândire critică, reziliență, creativitate, curiozitate, cetățenie activă și autonomie.


Poți parcurge acest manual elev fiind sau doar ca un om curios, interesat de o lectură utilă. Când vei fi închis această carte, vor rămâne în capul tău multe întrebări și poate prea puține răspunsuri. Dar sperăm să-ți vină pofta de acțiune și de vorbit tot mai des despre subiectele din acest curs. Pentru că, cu cât suntem mai mulți cei care vorbim și facem ceva în direcția traiului și lumii sustenabile, cu atât vom fi mai aproape de a le transforma în realitatea tuturor. Îți oferim plini de speranță  acest manual altfel și sperăm să devină ghidul tău de ambasador al lumii sustenabile. 


 Lectură și explorare plăcută!


 Cu mare drag și mult entuziasm,

Echipa RPR


Colecție
Fără colecție
Domeniu
Ecologie
Teme
sustenabilitate, resurse, economie circulară
Autor(i)
Campania Food Waste Combat și Organizația Clujul Sustenabil
Design și ilustrații
Echipa KOMITI
Tip copertă
Necartonat
Dimensiuni (cm)
24 x 17 x 1
Nr pagini
200
Anul apariției
2021
ISBN
9786069680551