Inelul cu cap de cal. Istoria romilor povestită copiilor

La Editura Seneca este în curs de apariție volumul Inelul cu cap de cal. Istoria romilor povestită copiilor – o carte pentru copii scrisă de Ioanida Costache & Petra Gelbart, și ilustrată de Anca Smărăndache.

Aflați mai multe

Energia. Un atlas

Atlasul Energiei reprezintă o scurtă istorie a tranziției energetice a Europei. O istorie a unui trecut în care necesarul energetic al Europei era asigurat de câteva companii și un viitor care se află în mâinile a câtorva orașe și comunități europene. Un raport unic și comprehensiv care prin fapte și date ne demonstrează că energiile regenerabile și noile tehnologii au capacitatea de a crea în Europa un sistem energetic viabil 100%.

Plasticul. Un atlas

Atlasul Plasticului ne arată fapte clare și certe, în date și cifre, care demonstrează că povestea pe care ne-o spun cei din industria materialelor plastice nu este decât un mit. Impactul producției, consumului și proceselor de eliminare a plasticului asupra calității vieții oamenilor și a schimbărilor climatice nu mai poate fi negat. Atlasul evidențiază rolul plasticului pentru sectoarele cheie ale industriei, precum agricultura și turismul, interesele marilor corporații și dificultățile induse de criza plasticului. Și nu în ultimul rând eforturile intreprinse la nivel mondial de organizațiile care militează pentru un viitor fără plastic.

RAVIVER LES BRAISES

"Pornind, concret și aplicat, de la o anchetă de teren în legătură cu un proiect de apărare a unor păduri lăsate în evoluție liberă și cu o serie de practici agro-ecologice, cartea propune o serie de noi instrumente critice, și în primul rând o nouă viziune asupra „naturii”, care nu mai trebuie ipostaziată și, deci, reificată ca fiind ceva străin, diferit, aparte față de umanitate, ci se cuvine concepută ca un ansamblu al viului (le vivant), biosfera fiind în același timp fragilă și rezilientă, netrebuind, prin urmare, salvată prin închipuite gesturi eroice, ci doar ajutată, adică lăsată să se refacă singură, prin propriile sale forțe, aceasta fiind și semnificația titlului: tăciunii viului, care riscă să se stingă, trebuie doar întețiți printr-o serie de noi alianțe între cei care îi compun țesătura. BOGDAN GHIU

Aflați mai multe

BEYOND WORDS

LIVES OF THE STOICS

COURAGE IS CALLING

BUONANOTTE, SIGNOR LENIN

LA PORTA PROIBITA

LETTERE CONTRO LA GUERRA

UN INDOVINO MI DISSE