In pregatire


How to Think Like a Roman Emperor - Donald Robertson

Această carte este o frumoasă introducere a uneia din cele mai mărețe figuri ale istoriei: Marcus Aurelius. Viața sa și cartea pe care ne-a lăsat-o sunt un ghid clar pentru cei aflați în fața adversitărții, cei care caută liniștea sufletească și urmăresc să atingă excelența. Ryan Holiday

Goodbye, Oil - Harriet Russell

După cum știți, petrolul este o resursă neregenerabilă. Dar de unde vine? Cum este produs? Și ce se va întâmpla? Goodbye Oil este cea mai recentă carte ilustrată de Harriet Russell și prezintă problema economisirii energiei și surselor regenerabile. Este o carte pentru copii și pentru adulți. O călătorie frumos ilustrată de la colectarea separată a deșeurilor la izolația termică, de la reciclare la reducerea poluării; această poveste ne arată că putem schimba lumea și că nimeni nu e prea mic să facă diferența. O carte care te ajută să afli mai multe despre sustenabilitate și problemele de astăzi, într-un mod simplu și ironic.

Aflați mai multe

Energia. Un atlas

Atlasul Energiei reprezintă o scurtă istorie a tranziției energetice a Europei. O istorie a unui trecut în care necesarul energetic al Europei era asigurat de câteva companii și un viitor care se află în mâinile a câtorva orașe și comunități europene. Un raport unic și comprehensiv care prin fapte și date ne demonstrează că energiile regenerabile și noile tehnologii au capacitatea de a crea în Europa un sistem energetic viabil 100%.

Plasticul. Un atlas

Atlasul Plasticului ne arată fapte clare și certe, în date și cifre, care demonstrează că povestea pe care ne-o spun cei din industria materialelor plastice nu este decât un mit. Impactul producției, consumului și proceselor de eliminare a plasticului asupra calității vieții oamenilor și a schimbărilor climatice nu mai poate fi negat. Atlasul evidențiază rolul plasticului pentru sectoarele cheie ale industriei, precum agricultura și turismul, interesele marilor corporații și dificultățile induse de criza plasticului. Și nu în ultimul rând eforturile intreprinse la nivel mondial de organizațiile care militează pentru un viitor fără plastic.

L’umanite en peril

Fred Vargas schimbă registrul scrierilor sale - de la roman polițist la eseu. “L’humanité en péril” reprezintă o ‘anchetă’ ecologică asupra stării planetei și a umanității ce pune în lumină experiența de douăzeci de ani în cadrul Centrului Național de Cercetare Stiințifică. Un inventar complet al problemelor de mediu – topirea calotei glaciare și a permafrostului, obiceiurile noastre alimentare, gropile de gunoi ce degajă metanul în atmosferă, mașinile electrice versus diesel. Un strigăt disperat și revoltat către întreaga umanitate – copii, adulți, din clasa de mijloc sau bogați, de stânga sau de dreapta.